Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Νέος παθολογικός εχθρός που διαχειμάζει στα πλατάνια, εισήλθε στη χώρα μας το Φθινόπωρο του 2003. Η ασθένεια του «μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου», που προκαλείται από το μύκητα Ceratocystis fimbriata f.sp. platani

Κουνούπια Τρομοκράτες...

Στο φύλλο Σεπτεμβρίου 2010 της εφημερίδας "Βορεινή" δημοσιεύτηκε το άρθρο μας για την ασθένεια του Δυτικού Νείλου, με τίτλο "Κουνούπια Τρομοκράτες". Διαβάστε τη σελίδα μέσω της εφημερίδας:

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μυριάποδα - Μαύρα σκουλίκια

Τα μαύρα σκουλίκια ή αλλιώς millipedes ανήκουν στην κατηγορία Diploda. Υπάρχουν 13,000 είδη που ζουν όλα στο έδαφος. Εδώ ανήκει και η γνωστή μας σρανταποδαρούσα. Φέρουν πολλά ζευγάρια ψευδόποδων αλλά στην πραγματικότητα φέρουν δύο ζεύγη ποδιών σε κάθε τμήμα του σώματός τους. Ο αριθμός τους ποικίλει αλλά συνήθως τα πραγματικά πόδια δεν ξεπερνούν σε αριθμό τα δέκα. Έχουν ένα ζεύγος κεραίων και απλά μάτια. Τα millipedes αγαπούν το σκοτάδι γι' αυτό και τα συναντάμε συνήθως τη νύχτα. Σε δενδροκαλλιέργειες ιδιαίτερα μετά από άρδευση βγαίνουν στην επιφάνεια και κινούνται σε επιφάνειες με λιγότερη υγρασία.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Kikuyu grass

Το κικούγιου (Cladestinum Penisetum) είναι είδος γκαζόν θερμής περιόδου με καταγωγή την Κένυα της Αφρικής. Πήρε το όνομά του από την ομώνυμη φυλή των Κικούγιου η οποία είναι ιδιαίτερα άγρια, χαρακτηριστικό που έδωσε το όνομα στο Κικούγιου grass, δικαιολογώντας την εξαιρετική αντοχή και αγριάδα του.